Oppskrifter

Våre matvaner blir stadig mer internasjonalen og vi har ikke rent lite latt oss påvirke av Mexico og Italia. Denne gangen henter vi inspirasjon fra Mexico med en aldri så liten bønne-burrito-bonanza. (ingrediensene står i fet skrift)

Legg 1/2 kg pintobønner i bløt over natten, eller om du ikke planlegger middagene i god tid så bruker du bare noen ferdigkokte bønner på boks eller noe. Skjær 2 store løk og 3 fedd hvitløk i biter (du kan evt. presse hvitløken). Hell av bløtleggingsvannet av bønnene og skyll dem godt i et dørslag med mindre du vil øke tarmens gassproduksjon betydelig. Dekk bønnene med vann og kok opp. Hell av vannet og ha i løk, hvitløk og vann så det såvidt dekker det hele. 1-1,5 pose tacokrydder må du nesten også ha i skal det bli Meksikansk stemning. Kok i ca. 1 time til det har blitt en «bønnemos». Du kan gjerne bruke stavmikser – vegetarkokkens beste venn.

Smør en ildfast avlang form med olje og fyll 3 spiseskjeer bønnemos på tortillaen og rull sammen og legg i fatet (se bildet hvis du ikke ser det for ditt indre øye). Fyll fatet og pensle tortillaene med olje og strø over litt ost på toppen. Du kan også ha tacosaus eller annen tomatsaus over burritoene istedetfor oljen før du har på osten. Det hele varmes i ovnen til osten er smeltet. Kan godt serveres med tacosaus eller sur/søtsaus, grønn salat og rømme. Voila! Bønne-burrito-bonanzaen kan begynne!

Interessert i å være med i en vegetarisk matklubb? Mer info her.