Matklubben startet 19.nov. 2014 etter vårt matdemonstrasjonskurs i kirkens underetasje. Tilgangen til dette kurset var så stor at vi hadde ikke mulighet for å ta imot alle påmeldte. Derfor ble det holdt kurs både i jan. og okt. 2015.
Hovedhensikten med Matklubben var å lære mer om vegetarisk matlaging. Det har vi definitivt gjort.

Vi har fram til nå hatt 6 møter i året, 3 før sommeren og 3 etter. Møtenes innhold har vært hovedsakelig å utveksle matidéer og smaker innen vegetarisk kosthold. Vi har gjerne temakvelder f.eks. Mat av høstens grøde, Sundt julegotteri, Brød og pålegg, Supper, Forskjellige middagsretter med tilbehør, Grilling, Fermentering, m.m.

På nesten alle av møtene har overlege Roald Guleng med sin brede kunnskap og erfaring innen mage/tarmkirurgi, brystkreftkirurgi og skoldbrukskjertelkirurgi holdt miniforedrag om kroppen og dens reakjsoner på ernæring for helse fremming og sykdom. Disse bidragene om helse har vært viktige i forståelsen av å velge vegetabilsk kosthold.

I fjor prøvde vi for første gang «Vegetarisk julebord» hvor vi inviterte med oss venner og kjente. Dette ble så vellykket at det vil vi gjøre igjen i år 13.des. Vi må ha påmelding og kosnaden pr. pers. er kr. 100 for gjester.

Matklubben har et styre bestående av formann, sekretær og kasserer. Vi har kontigent på kr 400 pr. år. Alle medlemmer må bidra, enten ved å lage mat, eller dekke bord, rydde og vaske opp. Det er ikke alle som liker å lage mat, så de tar ryddeoppgavene. Vi har en rulleringplan for dette som sekretæren setter opp.

VI TAR GJERNE IMOT FLERE MEDLEMMER.

Vil du være med så ta kontakt med Ruth Dyresen.